Mindfulness; mijn gevecht tegen zweverigheid

Als Mindfulness trainer en coach loop ik iedere dag tegen hetzelfde aan. Mijn gevecht dat ik voer tegen het onbekende. Ze zeggen weleens wat een boer niet kent dat eet hij niet. Dat geldt helaas niet alleen voor eten en voor boeren kan ik je vertellen.

Als ik het woord Mindfulness uitspreek, is 9 van de 10 keer het eerste wat ik hoor; “Maar dat is toch zweverig?” of “Oh dan moet ik denken aan geitenwollen sokken”. Ik voer een gevecht doordat niet echt bekend is wat Mindfulness inhoudt en door de manier waarop Mindfulness kan worden neergezet in de media. Een maand geleden zat ik te kijken naar een promotie op NPO over Mindfulness, ik was erg benieuwd hoe ze het gingen neerzetten. Wat werd gezegd was inderdaad duidelijk en praktisch, daar was ik al heel blij mee. Wel was er een, wat door veel mensen opgevat zal worden als, zweverig muziekje op de achtergrond. Daarnaast vond ik het jammer dat de Mindfulness trainer die geïnterviewd werd er wat (zeg ik zo oordeel loos mogelijk) oubollig uitzag , als je begrijpt wat ik bedoel. Ik zit dan echt te balen als een stekker. Het is zo zonde.

Je kan natuurlijk een discussie voeren over wat is zweverig en wat niet, maar daar gaat het hier niet om. Veel mensen zullen hier begrijpen waar ik het over heb. Ik ben zelf een nuchtere beoefenaar van Mindfulness. Voor mij staat Mindfulness voor de regie terugpakken op je leven. Je leert anders omgaan met vervelende gedachten en omstandigheden. Je leert dat je invloed kan hebben op jouw gedachten en dat je jouw aandacht kan sturen. En door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand nemen van de drukte in je hoofd. Je leert effectiever omgaan met stress, spanning en de wisselvalligheden van het leven. Je kunt je beter concentreren, je ontspant makkelijker en je mind wordt rustiger. Je wordt hierdoor ook productiever. Kortom: bewustwording is niet spiritueel, maar juist heel down-to-earth. Heel praktisch bezig zijn en het accepteren van jouw innerlijke gedachten.

Wanneer ga jij de uitdaging aan die Mindfulness heet?

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

OM JE AANMELDING TE BEVESTIGEN ONTVANG JE EERST EEN BEVESTIGINGSMAIL. NA DEZE BEVESTIGING ONTVANG JE EEN WELKOMST­MAIL MET DAARIN EEN LINK NAAR HET GRATIS E-BOOK.

CONTACTFORMULIER