Rust pakken is nog niet zo makkelijk

Per 1 januari werk ik volledig zelfstandig. Ontzettend leuk en toch ook een beetje spannend. Ik merkte in januari en februari dat mijn intentie om Set your mind tot een succes te maken begon te stromen. Het zaaien van de afgelopen jaren kon ik gaan oogsten. Heel fijn. Daarnaast was ik 2 opleidingen aan het doen, het was veel, maar allemaal zo leuk! Ik merkte wel dat ik af en toe moe was, maarja alles is leuk en dat moet toch energie geven?! Dus ook gewoon lekker doorgaan met 3 maal in de week sporten, want sporten is toch gezond…

Toen kondigde Mark Rutte de intelligente lock down aan. Hierdoor viel, zoals voor velen ook voor mij, veel werk weg. Je zou kunnen zeggen, “mooi moment om even wat rustiger aan te doen”. Maarja ik moest natuurlijk deze tijd wel goed besteden, anders zou het zonde zijn. Dus lekker veel tijd in mijn opleiding, retreats organiseren voor het najaar en achterstallige klusjes. Herkenbaar?

Tot ik 3 weken geleden tot mijn besef kwam, dat ik mijn eigen grenzen aan het overschrijden was. Dit kan, bij mij in ieder geval, ook als ik te veel dingen doe die ik leuk vind. Ik merkte dit doordat het sporten niet meer zo gemakkelijk ging als voorheen. Dat op een gegeven moment mijn hoofd gewoon vol zit en dat ik meer ga snoepen. Weet jij jouw eigen drukte stempel? Weet jij wanneer je te ver gaat? Welke signalen er zijn?

Zodat je die kunt gaan gebruiken als waarschuwingssignaal om echt jouw rust te gaan pakken.

Ik kan het nog niet zo makkelijk blijven vinden om lief voor mezelf te zijn, om mezelf rust te gunnen. Ik ben ook echt maar een mens. Een mens wat nog steeds aan het leren is. Gelukkig wordt het wel iedere keer iets makkelijker.

En hoe doe jij dit nu? Nu de kinderen weer gedeeltelijk naar school mogen, durf jij jezelf nu eerst wat rust te gunnen? Rust te gunnen voordat je meteen gaat knallen? Ik ben benieuwd en hoor het graag van je. Liefs, Carla

 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

OM JE AANMELDING TE BEVESTIGEN ONTVANG JE EERST EEN BEVESTIGINGSMAIL. NA DEZE BEVESTIGING ONTVANG JE EEN WELKOMST­MAIL MET DAARIN EEN LINK NAAR HET GRATIS E-BOOK.

CONTACTFORMULIER