Waarom coaching? 7 redenen waarom!

waarom coaching

Waarom coaching? | 7 redenen om een (online) coach in te schakelen

Een coach inschakelen, waarom doe je dat eigenlijk? Ik merk dat er best wel veel misvattingen bestaan over coaching. Waarin verschilt een coach van een psycholoog? Wat doe ik als (online) coach zoal? En de hamvraag: waarom coaching? Hoog tijd om op al die vragen antwoord te geven!

Wat doet een coach?
Soms denken mensen dat je alleen een coach nodig hebt als je ergens mee worstelt. Maar eigenlijk kan iedereen een goede coach gebruiken. Een coach hoeft namelijk geen problemen voor je op te lossen. Nee, een coach helpt je vooral om jezelf te ontwikkelen. Of je nou lekker in je vel zit of een mindere periode doormaakt, een coach begeleidt jou om verder te groeien.

Waarom coaching? 7 redenen!

Bij mij komen mensen met veel verschillende vragen terecht. Vaak willen mensen meer rust in hun hoofd. Of ze willen leren om anders met stressvolle situaties om te gaan. Of ze willen gewoonweg ontdekken hoe ze nog meer uit zichzelf kunnen halen.

Hieronder 7 redenen op waarom coaching in al die gevallen een slimme zet is.

1. Vind zelf antwoorden

Een goede coach geeft je geen antwoorden op je vragen, maar helpt je om zelf op die antwoorden te komen. Want wat jij wilt en wat jij nodig hebt, weet je vaak zelf het beste. Soms heb je alleen een spiegel nodig om dat te ontdekken. Juist doordat je bij (online) coaching zelf tot inzichten komt, ben je gemotiveerd om echt tot actie over te gaan.

2. Laat belemmerende overtuigingen los

Bij groei komen helaas vaak beperkende overtuigingen om de hoek kijken.

  • “Kan ik dit wel?”
  • “Ik mag mensen niet teleurstellen.”
  • “Ik doe het niet goed genoeg.”

Een coach kan je helpen om die gedachten kwijt te raken, zodat je wél op jouw doelen kunt en durft af te gaan. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

3. Alles wat je aandacht geeft, groeit

De stap naar coaching is een belangrijke stap om bewust werk te maken van je dromen en doelen. Want het mooie is: alles wat je aandacht geeft, groeit. Als jij met een coach werkt aan je persoonlijke groei, dan is de kans veel groter dat je stappen zet dan wanneer je doorgaat met je gewone leven. Je steekt er tijd in, maakt plannen en onderneemt actie. Daardoor kun je ook echt groeien.

4. Emotionele intelligentie wordt steeds belangrijker

Wist je dat emotionele intelligentie vaak belangrijker is dan IQ? Emotionele intelligentie gaat o.a. over hoe goed je relaties kunt onderhouden, hoe je omgaat met uitdagingen en hoe goed je je eigen krachten en valkuilen kent. Die vaardigheden zijn cruciaal voor je persoonlijke ontwikkeling. Ze maken je een krachtigere ondernemer, een zelfbewuster mens of een aantrekkelijkere werknemer. Daarom is met een coach werken aan je EQ een belangrijke investering in jezelf.

5. Profiteer van onafhankelijk advies

Verder is het soms fijn als een objectieve buitenstaander meekijkt naar jouw situatie. Natuurlijk kun je ook met mensen om je heen praten. Maar mensen die dicht bij je staan, kijken vaak door een gekleurde bril. Zij zullen je bijvoorbeeld adviseren op basis van hoe zij jou zien. Soms weerhoudt dat je er juist van om stappen te zetten. Daarom is het heel waardevol om een coach te laten meekijken. Als coach ben ik objectief en geef ik je altijd eerlijk advies waar jij mee verder kunt.

6. Voorkom stress

Steeds meer mensen gaan gebukt onder de gevolgen van stress en burn-out. Beter dan stress genezen is het voorkomen. Als ervaringsdeskundige en gecertificeerd mindsetcoach kan ik jou helpen om meer rust in je hoofd en leven te krijgen. Blijvend. Dat is dé manier om krachtig om te gaan met lastige periodes, stress te voorkomen en te doen wat jou gelukkig maakt.

7.  Maak een pas op de plaats

En ten slotte: een coach helpt je om een pas op de plaats te maken. Niet doen wat je altijd al deed, omdat “je dat nu eenmaal gewend bent”, maar juist met een open blik naar de mogelijkheden kijken. Wat maakt jou gelukkig? Wat zou je anders willen? En wat heb je nodig om daar te komen? Die pas op de plaats helpt je om verder te komen.

P.S. Denk je nu “Dat komt wel na corona!”? De coronabeperkingen hoeven coaching niet in de weg te staan. Ik bied namelijk ook online coaching aan. Dat voelt misschien de eerste twee minuten wat gek, maar mijn ervaring is dat het daarna net is alsof we echt tegenover elkaar zitten.

Kortom: waarom coaching? Omdat het een investering is in jezelf waar je niet alleen nu, maar ook op de langere termijn profijt van hebt. Omdat het je helpt groeien, omgaan met uitdagingen en ook helpt om alles uit jezelf te halen. Daarom coaching!

Ook stappen zetten?

Wil je weten hoe jij verder kunt groeien? Als gecertificeerde mindsetcoach help ik jou graag op een nuchtere manier om jezelf te ontwikkelen. Laten we vrijblijvend kennismaken!

Neem contact met mij op. Mail naar contact@setyourmind.nl of bel 06 – 53 76 54 73. Dan vertel ik je graag meer.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

OM JE AANMELDING TE BEVESTIGEN ONTVANG JE EERST EEN BEVESTIGINGSMAIL. NA DEZE BEVESTIGING ONTVANG JE EEN WELKOMST­MAIL MET DAARIN EEN LINK NAAR HET GRATIS E-BOOK.

CONTACTFORMULIER